…I do…

«Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.
Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα ‘συμβόλαιο συμβίωσης’ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό ‘συμβόλαιο’ μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

In Greece gays, lesbians and transexuals know about discrimination. They face it daily from their families, in their social lives and in the professional field.

But sometimes, all it takes is a single straw to break the camel’s back.

According to press reports, the greek government is preparing to introduce a domestic partnership ‘contract’ EXCLUSIVELY for unmarried heterosexual couples. We do not believe that a mere ‘contract’ can resolve the issues same-sex couples face or ensure their fair treatment under the law. However this discriminatory proposal is a direct contravention of the greek Constitution, as well as european human rights treaties. Especially since same-sex couples already enjoy legal rights in 18 european nations.

The aim of this intervention is to make sure that european institutions, human rights organisations, websites and weblogs from around the world learn about these proposals. What we ask for is equal rights for all. Nothing more and nothing less.

This time around we will not sit idly by. This time around we will not keep silent».

~ από paperflowers στο 17 Μαρτίου, 2008.

5 Σχόλια to “…I do…”

 1. Γειάσου καλή μου Λουλουδένια…τώρα τί να πει κανείς γι αυτό..ασφαλώς και έχουν και αυτοί οι άνθρωποι τα δικαιώματά τους…όμως τί θα γίνει μετά από την ψύφιση του νόμου αυτού είναι το πρόβλημα…αυτά τα άτομα θα χειριστούν όπως πρέπει και σωστά το καινούριο δικαίωμά τους αυτό;;;ή θα προσπαθήσουν να το χρησιμοποιήσουν έτσι που να κατευθύνουν τη κοινωνία εκεί που θέλουν αυτοί και όπως θέλουν αυτοί;;;…εκεί είναι το ερώτημα…το πώς θα το χειριστούν αυτό…υπόψιν δεν έχω απολύτως τίποτε μα τίποτε με τους γκέι…μα τίποτε όμως…απλά με ενοχλούν όμως ορισμένες πάρα πολύ προκλητικές συμπεριφορές από αυτούς…αυτό….Αθανασία.

 2. Γεια σου Αθανασία. Υποθέτω πως θα το χειριστούν όπως ακριβώς και όλοι αυτοί που το χειρίζονται ήδη. Άλλοι προσπαθώντας για το καλύτερο κι άλλοι όχι…
  Νομίζω πως το οποιοδήποτε δικαίωμα, δεν σου δίνεται με αντάλλαγμα τη «σωστή» συμπεριφορά, γιατί πολύ απλά αυτή δεν υπάρχει. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και ο τρόπος που την αντιμετωπίζουμε ή τη βιώνουμε υποκειμενικός.
  Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι ως «προκλητική συμπεριφορά» αλλά είμαι σίγουρη πως θα σ’έχουν ενοχλήσει συμπεριφορές ανθρώπων που είναι στρέιτ… οπότε, ποια η διαφορά?
  Όσο για το «να κατευθύνουν την κοιτωνία όπου θέλουν αυτοί», είναι κάτι που το έχω ακούσει από πολύ κόσμο και μου φαίνεται περίεργο.. πού θέλουν να την κατευθύνουν δηλαδή? στο να γίνουν όλοι γκέι? Πίστεψέ με, αυτό δεν γίνεται κατά παραγγελία, ούτε με κατήχηση…
  Το κείμενο αυτό, το ανέβασα γιατί πολύ απλά, στον κόσμο που ονειρεύομαι να ζήσω, οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθένα μεταξύ άλλων, δεν τον αποκλείουν από το να είναι ίσος απέναντι στους νόμους, με μένα που τυχαίνει ν’ανήκω στην πλειοψηφία…

 3. Πέιπερ,εδώ είναι βαλκάνια και το ξέρεις,Δεν ξέρω αν βγάζω εδώ θυμό που από αλλού έρχεται,η αν φταίει που ζω στη νυφούλα με όλους αυτούς τους απίστευτους που μαζευτήκανε εδώ,αλλά είμαι απαισιόδοξος κι εχω και δίκιο που είμαι.Απαισιόδοξος στην προοπτική η αντιπαθητική και αγκυλωμένη και ανασφαλής μες την ανεπάρκειά της συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας να αντιληφθεί το «άλλο»,το όποιο «άλλο»,ερωτικό ή ό,τιδήποτε ως ΙΣΟ,που δεν σε απειλεί μαλάκα έλληνα.’Οχι.Το κάθε «άλλο»,δε μπορεί,θάναι κακό.Και τέλος πάντων,μακριά από μας.
  «Σταυροδρόμι των Πολιτισμών»…πφφφ

 4. Andre, άνοιξες μεγάλη συζήτηση… Ο θυμωμένος κι ο φοβισμένος, μπορεί να είναι ανόμοιοι, αταίριαστοι, ασύμβατοι κτλ, είναι όμως πάντα ίσοι.. καλώς ή κακώς 🙂

 5. indeed paper,indeed 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: